Ön itt jár: > Kezdőlap > Northwave cipő tudástár

Northwave cipő tudástár

Szárnyakkal a lábadon a legtöbbet hozhatod ki magadból.

 

A Northwave 2015–ös kerékpáros cipői számodra is lehetővé teszik, hogy a teljesítményedet veszteségek nélkül, valóban hatékonyan vidd át a pedálokra. A legfrissebb technológiai újítások náluk igazán stílusos dizájnban öltenek testet. A kifinomult, olasz megjelenés, nívós technikai tartalmat rejt: a világ élvonalbeli kerékpárversenyzőinek tapasztalatait felhasználó, innovatív

megoldások mindenkinek segítenek, hogy könnyebben érje el kitűzött céljait. A professzionális anatómiai és ergonómiai kialakítás mellett számos praktikus és hasznos részlet segít abban, hogy tökéletesen érezd magad tekerés közben. Fedezd fel a különbséget és hozd ki magadból a legtöbbet!

 

Biomap 

A humán biomechanika az emberi test mozgásával foglalkozó tudományág, mely a mechanika törvényeinek alkalmazhatóságát vizsgálja az emberi szervezetre. A Biomap technológiával készült cipők nagyban hozzájárul a hatékonyabb kerékpározáshoz.

 

Airflow szellőzőrendszer

Folyamatos szellőzés: a légáramlat a talp első, stratégiai szellőzőnyilásain behatol a cipőbe és az oldalsó, illetve hátsó szellőzőkön át távozik. A felsőrész mikroszkópikus pórusain, és a hegesztett hálós szellőzőkön keresztül lélegzik, ezzel megakadályozza a láb befülledését.

 

Integrált sarok vedelem

Az új cipőket integrált sarokvédelemmel láttak el, mely hatékony védelmet nyújt anélkül, hogy bármilyen egyéb, külső rátétre lenne szükség a felsőrészen.

 

SLW 2

Rendkívül kicsi és könnyű forgatógomb, ergonomikus kialakítás és utolérhetetlen kényelem – egy tekerés és a cipő pillanatok alatt tökéletesen a lábhoz idomul. A kioldó kar két funkcióval rendelkezik, segítségével apránként lazíthatunk a cipőn, vagy a kar felemelésével egyszerre oldhatjuk ki teljesen a fűzőket.

 

S.R.S.

Az S.R.S. (Slim Ratchet System) csatok pontos működést, extra kényelmet és könnyű kezelést biztosítanak, akár menet közben is. A préselt alumínium alkatrészek garantálják a problémamentes, hosszú élettartamot.

 

Csúszásgátló saroktámasz

A saroktámasz belső részét speciális, tapadó anyaggal burkolták, mely egyirányú szálvezetése réven megakadályozza, hogy a sarok ki–be csúszkáljon menet közben.

 

Thermowelded (hegesztett) szellőző hálók

A varrás nélkül illesztett szellőzőhálók könnyebbé és komfortosabbá teszik a cipőket: nincs túllógó anyag és kényelmetlen varrás, csak kiváló szellőzés és kellemes klíma.

 

Aszimmetrikus, könnyített tépőzárak

Az aszimmetrikus elhelyezésű tépőzárak a cipők innovatív jellemzői közé tartoznak. A centralizált (központosított) középső tépőzár követi a láb anatómiai formáját és csökkenti az érzékeny részekre nehezedő oldalsó nyomást.

 

Extreme Air Evo és Performance Pro talpbetétek

Ahhoz, hogy az összes erődet energiaveszteség nélkül vidd át a pedálokra, szükség van a cipőtalpak és a hozzájuk tartozó talpbetétek támogatására. A talpbetétek anatómiai kialakítása az ergonómiai szempontok maximális figyelembevételével készült, külön ügyelve a talp elülső részének hangsúlyos szerepére, illetve a stratégiai pontokon elhelyezett szellőzők fontosságára.

 

Talpbetétek

 

ROAD – ULTRALIGHT CARBON

Ultrakönnyű karbon talp. Maximális merevség, minimális vastagság és páratlanul könnyű kivitel: ez a talp a profi sportolók választása.

 

ROAD – CARBON LIGHT

Karbon talp. Kiváló teljesítmény, merev és könnyű kivitel: tökéletes választás sportolóknak és megszállott kerékpárosoknak.

 

ROAD – NRG AIR CARBON REINFORCED

Karbonnal erősített talp. Üvegszálas kivitel, megfelelő merevség, alacsonyabb súly. Ideális azoknak a bringásoknak, akik rendszeresen, sokat tekernek.

 

ROAD – NRG AIR

Üvegszálas talp. Könnyű, de merev, üvegszálas kivitel, mindenkinek, aki ki akarja próbálni, mennyivel hatékonyabb a tekerés egy igazi kerékpáros cipőben.

 

URBAN – MULTIFUNCTIONAL

Multifunkciós talp. Gyaloglás közben kényelmes, tekerés közben könnyű és hatékony. Sokoldalúan kihasználható modell, természetes gumival. Nem csúszik és nem hagy nyomot semmilyen felületen.

 

ALL TERRAIN – MICHELIN ROCK’R

A Michelin és a Parthenon által közösen kifejlesztett csúcskategóriás, strapabíró talp. Összetett dizájn, optimális alapanyagok (OC4 és OC) a stratégiai helyeken, tökéletesen kalibrált merevség. Kiemelten rázkódáselnyelő kialakítás, és ami a legfontosabb: egyedülálló tapadás, mindenféle terepen, akár vizes körülmények között is!

 

ALL TERRAIN - MICHELIN X-CROSSBOW

A Michelin és a Parthenon által közösen kifejlesztett csúcskategóriás, strapabíró talp. Kifejezetten ruganyós sarokkialakítás, kiemelkedően jó rázkódás elnyelő technológia. Egyedülálló öntisztító, sárvető kialakítás: a sár nem ragad be a mintázat bütykeibe. Rendkívül jól tapadó kivitel, így kiválóan használható bármilyen nehéz terepen.

 

ALL TERRAIN - X-CROSSBOW

Kiváló adottságok minden helyzetben: elsőrangú merevség pedálozás közben és egyedülálló komfort gyalogláskor. A természetes gumi talpmintázat tökéletes tapadást biztosít, az ultrakönnyű EVA kialakítás pedig tompítja a sarok rázkódását.

 

ALL TERRAIN - DUMP LITE

Sokoldalúan használható talpkialakítás, a merevség és a gyaloglási komfort megfelelő arányú kombinációja. Sárvető mintázat, VibramR tartalmú alapanyag összetétel.

 

MTB – ULTRALIGHT

Ultrakönnyű karbon talp. UD karbon alapanyag, minimális vastagság, lenyűgözően könnyű, de csúcsteljesítményhez tervezetten merev kivitel. Természetes gumi talpmintázat a VibramR-tól. Csúcskategóriás modell, csúcskategóriás versenyzőknek.

 

MTB – SPEEDLIGHT 3D CARBON

Karbon talp. Kiváló teljesítmény, extra merev és nagyon könnyű kivitel, maximális tapadás: ideális választás versenyzőknek és fanatikus kerékpárosoknak.

 

MTB – SPEEDLIGHT 3D

Üvegszálas TPU talp. Kiváló teljesítmény, merev és könnyű kivitel, maximális tapadás: tökéletes választás eltökélt sportolóknak.

 

MTB – JAWS CARBON REINFORCED

Karbonnal erősített talp, termoplasztik anyagból, természetes gumival gazdagítva. Könnyű, tökéletes tapadást biztosító kivitel rendszeres sportoláshoz.

 

MTB – JAWS

Természetes gumival kombinált talp. A technikai és kényelmi megoldások ideális kompozíciója, megfelelő tapadással és merevséggel. Tökéletes „első” kerékpáros cipőnek.